نحوه پیگیری جرم تهدید در فضای مجازی

برخلاف تصور عموم که متن گفت‌وگو در چت‌روم‌ها و شبکه‌های اجتماعی فضای مجازی، ایمیل، صدای‌ضبط ‌شده و فیلم را جزء دلایل قابل استناد به‌شمار نمی‌آورند، قانون «ادله الکترونیک» را به‌ رسمیت شناخته است.

بر اساس قانون مجازات اسلامی و قانون جرایم رایانه‌ای، تهدید، ایجاد هراس برای اخاذی مالی یا کام‌جویی‌های غیراخلاقی در موبایل یا شبکه‌های اجتماعی قابل ‌پیگیری حقوقی است. اگر کسی شما را در نرم افزارهای شبکه اجتماعی یا تلفن‌همراه یا ایمیل تهدید کرد، باید بدانید تمام این محتواها در دادگاه به عنوان دلیل از شما و علیه شخص تهدیدکننده پذیرفته خواهند شد. دادگاه با مکانیسم مشخصی که توسط کارشناسان حوزه فناوری اجرا خواهد شد، صحت مدارک شما را بررسی کرده و در صورت تأیید، ملاک و مبنای صدور حکم قرار خواهد گرفت.
بنابراین اگر از جانب کسی با تهدیدی در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی مواجه شدید، می‌توانید از طریق دادسرا اقدام کرده یا از طریق سایت پلیس فتا موضوع را پیگیری کنید.
در این راستا انجام عملی که ممکن است موجب ضرر آبرویی یا شرافتی یا افشای اسرار خانوادگی شود، خواه تهدیدکننده به این واسطه، تقاضای مال به قصد اخاذی کرده یا نکرده باشد، جرم مستقلی است که بر اساس ماده ۶۶۹ بخش تعزیرات قانون مجازات ‌اسلامی تا هفتاد و چهار ضربه‌ شلاق یا تا دوسال حبس برای آن در نظرگرفته‌ شده‌ است.

برگرفته از روزنامه حمایت

 

بیشتر بخوانید 

تعریف جرایم سایبری ( اینترنتی ) چیست؟

قانون جرایم رایانه ای ( الحاقی به قانون مجازات اسلامی مصوب ۹۲ )

مشاوره با وکیل جرائم اینترنتی

دلایل فیلتر شدن سایت های اینترنتی

تحلیل حقوقی شرط‌ بندی‌های اینترنتی

نحوه شکایت از تهدید و توهین در اینترنت