معامله به قصد فرار از دین مهریه

معامله به قصد فرار از دین مهریه این سوال بسیاری از افراد است که به عنوان مثال، همسرم به جهت فرار از پرداخت مهریه و توقیف نشدن اموال، مال خود که ممکن است خودرو یا ملک باشد، به نام دیگری و به‌خصوص یکی از نزدیکان خود منتقل کرده و مالکیت ملک را انتقال داده است.

قرار منع تعقیب زوج به اتهام معامله به قصد فرار از پرداخت دین

دادنامه مستدل در پرونده شکایت از زوج به دلیل انتقال اموالش پس از مطالبه مهریه از سوی زوجه  شعبه ۶۳۳ دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۶ مشهد قرار منع تعقیب مردی را صادر کرد که پس از مطالبه مهریه از سوی زوجه، اموالش را به دیگران منتقل کرده بود.

شرط تحقق بزه انتقال مال به قصد فرار از پرداخت دین

برای تحقق بزه انتقال مال به قصد فرار از پرداخت دین صدور رای قطعی محکومیت لازم استرای وحدت رویه در مورد بزه انتقال مال به قصد فرار از پرداخت دین اولین رأی وحدت رویه سال نود و هشت دیوان عالی کشور صادر شد. بر اساس این رأی،  منتقل کردن اموال توسط فرد به دیگران، قبل از محکومیت قطعی او به پرداخت دین، مصداق جرم انتقال مال به قصد فرار از دین نیست. در سال ۱۳۹۴ قانون «نحوه اجرای محکومیت‌های مالی» تصویب شد که ماده ۲۱ آن رویه متفاوتی را در محاکم در تعیین مصداق جرم انتقال مال به قصد فرار از دین ایجاد کرد.

Go to Top