اگر نیاز به اخذ مشاوره تلفنی با وکیل متخصص در دعاوی ملکی و یا سایر موضوعات حقوقی دارید می توانید از طریق اینجااز خدمات حقوقی وکلای مجرب و پایه یک تهران به طور شبانه روزی بهره مند شوید .
شرایط طرح دعوای اثبات مالکیت
اگر ملکی در اداره ثبت اسناد و املاک به صورت رسمی ثبت نشده باشد، معلوم است که سند رسمی نیز ندارد. اگر هم در مورد مالکیت اینگونه املاک اختلافی ایجاد شود و شخصی که آن را خریده یا به نحو دیگری تملک کرده، بخواهد مالکیت خود را اثبات کند، لازم است دعوایی را با خواسته اثبات مالکیت خویش در دادگاه حقوقی مطرح کند. دادگاه حقوقی هم در صورت وجود دلایل و مستندات کافی برای خواهان مانند تصرف ملک، مبایعهنامه عادی و شهود در صورتی که مالکیت خواهان را احراز کند و مسلم بداند، حکم به ثابت شدن مالکیت او صادر میکند. خواهان کسی است که به نحوی ادعای مالکیت یک ملک را دارد و خوانده نیز کسی است که ملک ثبتنشده را به خواهان فروخته است و اگر هم افراد قبلی وجود داشته باشند که با هم خرید و فروش به همین شکل و بدون سند رسمی انجام داده باشند، باید طرف دعوا قرار بگیرند. این نوع دعوا، یعنی دعوای مربوط به مال غیرمنقول در دادگاه محلی که ملک در آن حوزه واقع شده است، رسیدگی میشود. حکم اثبات مالکیت، اعلامی است یعنی نیازی به صادر شدن اجراییه ندارد و پس از اینکه حکم قطعی شود، محکومله به عنوان مالک رسمی ملک، میتواند از مزیتهای رای استفاده کند. خواسته اثبات مالکیت نسبت به املاک ثبتشده، قابل استماع نیست زیرا طرح دعوای اثبات مالکیت نسبت به ملکی که سند رسمی دارد برخلاف قانون است و معمولاً دادگاهها در این خصوص قرار عدم استماع دعوا صادر میکنند. برای اثبات مالکیت نیز نیازی به وجود مبایعهنامه و قرارداد وجود ندارد بلکه مالکیت ممکن است به شکلهای مختلف مثلا از طریق ارث منتقل شده باشد. در مورد ملکی که ثبت رسمی نشده و در تصرف شخص دیگری است، مدعی دعوای اثبات مالکیت میتواند دعوای اثبات مالکیت و خلع ید را به صورت همزمان مطرح کند.
لایحه اثبات مالکیت و الزام به تنظیم سند
بسمه تعالی
ریاست محترم شعبه …. دادگاه حقوقی شهر ….
با سلام و عرض ادب احتراما در خصوص پرونده کلاسه ….. مطروحه در آن شعبه محترم با موضوع طرح دعوای الزام مالکان به تنظیم سند مالکیت رسمی نسبت به پلاک مزبور به استحضار می رساند .
اولاً- موکل اینجانب در تاریخ……………طبق مبایعه نامه عادی ازخوانده پلاک ثبتی شماره…………….راباپرداخت ثمن معامله خریداری نموده است،که طبق این سند عادی موکل اینجانب مبلغ………….ریال را نقداً پرداخت کرده،مبلغ………. ریال رابه صورت چک مدت دار پرداخت کرده است.
ثانیاً-خوانده دربند ۲ مبایعه نامه،خود را به عنوان فروشنده معرفی و کلیه مشخصات خود را به عنوان فروشنده ذکر میکند ،و در بند چهارم قرار می دارد که ((مبلغ ثمن را…………………ریال نقداً ومبلغ………………….چک دریافت کردم)) با توجه به صراحت این مبایعه نامه چگونه وکیل خوانده آن را قولنامه و پرداخت نقدی موکل اینجانب را بیعانه ذکرمیکند؟ ودادخواست تخلیه موکل اینجانب را می دهد! ثالثاً-خوانده در جلسه مورخ……………….به صراحت می گوید؛پلاک ثبتی شماره………………….را به موکل اینجانب فروخته،ولی چک را وصول نکرده است؟ چون چک وصول نشده معامله به خودی خود فسخ است.بنابراین خوانده اصل معامله را قبول دارد، ولی مشکل او عدم دریافت وجه چک است؛یعنی اگر چک وصول می شد،اعتراضی نداشته است ! چگونه وکیل خوانده اصل معامله را منکر و تقاضای فسخ قرارداد دارد ؟ رابعاً- خوانده جهت وصول چک یعنی قسمتی از ثمن معالمه اقدام حقوقی کرده، چک را برگشت زده و در دادسرا طرح شکایت کیفری نموده و موکل اینجانب را محکوم به شش ماه زندان نموده است،چگونه می توان پیش از دو سال ادعای فسخ معالمه را به علت عدم پرداخت ثمن معالمه را به علت عدم پرداخت ثمن معالمه نموده؟در صورتی که نیمی از بیشتر ثمن را به اقرار خودش دریافت کرده است . خامساً- موکل اینجانب ملک مورد نظر را از خوانده طی صورتجلسه ای تحویل گرفته و در بند ۷ مبایعه نامه عادی مورخ……………….بدان اشاره شده است .در صورتی که اگر معامله قعطی نبوده است چگونه ملک را تحویل موکل اینجانب داده است . سادساً:موکل اینجانب ملک موردنظر را به شخصی به نام …………………. انتقال داده است. با توجه به اینکه ملک انتقال یافته است . با توجه به اینکه ملک یافته است؛ وفسخ آن برضرر شخص ثالث خواهد بود.ونظر به اینکه تمام ارکان یک معامله در این مبایعه نامه عادی جمع می باشد ،تقاضای رد دعوای مالک پلاک ثبتی شماره………………وتقاضای محکومیت نامبره به الزام تنظیم سند با حضور در دفترخانه اسناد رسمی شماره…………………..و اعلام مالکیت موکلم را خواستارم.
ثبت ديدگاه