مشاوره حقوقی جرایم اطفال و نوجوانان

 

قضات دادگاه مذکور، توسط رئیس قوه‌ی قضاییه و از بین قضاتی که حداقل پنج سال سابقه‌ی خدمت قضایی دارند، با رعایت سن و تأهل و ترجیحا داشتن فرزند، انتخاب می‌شوند.

 

دادگاه اطفال

 

رئیس کل دادگستری استان، در راستای اقدامات تربیتی و حمایتی از اطفال، برای هر شعبه از دادگاه اطفال، حداقل چهار نفر مرد و زن را از بین متخصصان علوم تربیتی، روان‌شناسی، جرم‌شناسی، مددکاری اجتماعی، دانشگاهیان و فرهنگیان آشنا به مسائل روان‌شناختی و تربیتی کودکان و نوجوانان، اعم از شاغل یا بازنشسته، به مدت دو سال (انتخاب مجدد آنان بلامانع است)، به عنوان مشاور دادگاه انتخاب می­‌کند تا در هر پرونده‌ی ارجاعی، رئیس شعبه به قید قرعه دو نفر از آنان را انتخاب نماید.

در کنار دادگاه اطفال و در محل تشکیل آن، شعبه‌ای از دادسرای عمومی و انقلاب به سرپرستی یکی از معاونان دادستان و در صورت لزوم یک یا چند دادیار و بازپرس دایر می­‌گردد.

حال اگر جرم توسط اطفال زیر ۱۵ سال تمام رخ دهد و مجازات قانون برای جرم ارتکابی فقط حبس کمتر از ۳ سال یا آن جرم، جرمی منافی عفت مانند زنا باشد، مراحل تعقیب و تحقیق و رسیدگی تماما توسط دادگاه اطفال صورت می­‌گیرد، اما در مواردی غیر از موارد بیان‌شده، تعقیب و تحقیقات لازم پیرامون جرم توسط دادسرا به عمل می‌­آید.

 

نحوه رسیدگی مقدماتی به جرایم اطفال و نوجوانان 

 

در جریان تحقیقات مقدماتی، دادگاه، نوجوانان بین ۹ تا ۱۵ سال را به والدین یا سرپرست قانونی یا در صورت نبود آنها به هر شخص حقیقی یا حقوقی که صلاح بداند می‌­سپارد تا در صورت نیاز او را نزد دادگاه حاضر کند. هرچند خود طفل نیز ملزم به حضور است. نوجوانان بین ۱۵ تا ۱۸ سال یا به‌صورت قبل تحت نظر قرار می‌­گیرند یا برای آنها کفیل تعیین می‌­شود. درصورتی که این افراد قادر به معرفی کفیل نباشند یا در جرایم علیه امنیت یا جرایمی سنگینی که مجازات قانونی آنها اعدام، قصاص، سه یا بیش از سه سال حبس است شرکت داشته باشند؛ دادگاه یا دادسرا می‌­تواند قرار نگهداری موقت متهمان ۱۵ تا ۱۸ سال را در کانون اصلاح و تربیت صادر نماید.

انتشار جریان رسیدگی دادگاه و دادسرای اطفال و نوجوانان، افشای هویت و مشخصات متهم به وسیله‌ی مطبوعات یا سایر رسانه­‌های عمومی یا به هر روش دیگری ممنوع می‌باشد و متخلفین مورد پیگرد قانونی قرار می‌­گیرند.

 

روند رسیدگی در دادگاه اطفال

 

رسیدگی در دادگاه اطفال مانند دادگاه­‌های دیگر، با تعیین وقت قبلی و ابلاغ به طرفین صورت می­‌گیرد، مگر درمواردی که جرایم سبک و جرایمی که مجازات آنها غیر از حبس است، صورت گرفته باشد یا متهم، والدین یا وکیل او (در صورت داشتن وکیل) حاضر باشند و از دادگاه بخواهند که به دعوا رسیدگی کند و دادگاه نیز شرایط رسیدگی را داشته باشد، این امکان به وجود می‌آید که دادگاه بدون تعیین وقت قبلی، رسیدگی و رأی صادر کند. دادگاه اطفال و نوجوانان تمامی اختیاراتی را که قانون‌گذار برای دادگاه­‌های دیگر شناخته است، دارا می‌­باشد؛ که به نظر می‌رسد توضیح آن از حوصله‌ی بحث خارج است و باید در مبحث دیگری به آن اشاره کرد.

درهنگام رسیدگی دادگاه، حضور والدین یا سرپرست طفل یا نوجوان، وکیل مدافع تعیینی، شاکی، اشخاصی که نظر آنان در تحقیقات مقدماتی استماع‌ شده است، شهود و مطلعان و مددکار اجتماعی سازمان بهزیستی الزامی است و برای حاضر شدن افراد دیگر، برای مثال خود طفل، دادگاه باید موافقت کند و حتی اگر در صورت مصلحت دانستن دادگاه محترم، بهتر باشد که خود طفل در جلسه‌ی رسیدگی حضور نداشته باشد، رأی صادره در هر صورت حضوری محسوب می‌شود.

 

حضور وکیل در دادگاه اطفال 

 

دادگاه محترم اطفال و نوجوانان، در جرایم مهمی مانند قتل، سرقت­‌های مسلحانه، آدم‌ربایی و … که قانون‌گذار مجازات­ سنگینی برای آنها در نظر گرفته است، به ولی یا سرپرست قانونی متهم ابلاغ می‌­نماید که برای وی وکیل تعیین کنند و در صورت عدم تعیین وکیل یا عدم حضور وکیل بدون عذر موجه، دادگاه مذکور موظف به تعیین وکیل است. اما در جرایم سبکی مانند کیف‌زنی یا شکستن شیشه‌ی اتومبیل، ولی یا سرپرست قانونی می‌­تواند خود از متهم دفاع کند یا وکیل تعیین نماید. همچنین در این نوع از جرایم، نوجوان نیز می‌­تواند از خودش دفاع کند.

 

نحوه دریافت مشاوره حقوقی جرایم اطفال و نوجوانان

مشاوران حقوقی جرایم اطفال و نوجوانان این موسسه  که متشکل از وکلا و حقوقدانان حاذق  با حد اقل 15 سال سابقه می باشند ،  آمادگی دارند با کمترین هزینه و در اسرع وقت از طرق مختلف نظیر مشاوره  آن لاین ، مشاوره اینترنتی ، مشاوره تلفنی و مشاوره حضوری شما را در مواجهه با مشکلات حقوقی یاری نمایند .

برای دریافت ” مشاوره حقوقی تلفنی “ در مورد جرایم اطفال و نوجوانان ، در تمام طول  24 ساعته شبانه روز می بایست از طریق یک خط تلفن ثابت با شبکه هوشمند مشاوره حقوقی با شماره  9099072835 تماس بگیرید و یا از طریق اینجا از  سایر خدمات وکلا و مشاوران حقوقی  بهره مند شوید .

علاوه یر استفاده از خدمات مربوط به مشاوره حقوقی شما می توانید به منظور رفع نیازهای حقوقی یا افزایش دامنه اطلاعات حقوقی خود در خصوص جرایم اطفال و نوجوانان  از  مطالب و یادداشت های حقوقی زیر نیز استفاده نمایید .

 

بررسی قانون تنبیه بدنی کودک توسط والدین

علی رغم آن که طبق قانون والدین برای تربیت ، حق تنبیه کودک را دارند، اما تنبیه مقرر در قانون به معنای ضربی که موجب آزار شود و یک آثار روانی برای فرزند به جای بگذارد، نیست و پدر و مادر حق تنبیه بدنی کودک را ندارند چرا که منظور از  تربیت کودک به هیچ وجه تنبیه بدنی و یا آزار و شکنجه کودک توسط والدین نمی باشد .

حمایت‏ های قانونی از کودکان و نوجوانان

حقوق کودکان و نوجوانان ، مجموعه‌ای از حقوق بشر ویژه نوجوانان و کودکان است که بر پشتیبانی و نگهداری از افراد جوان تمرکز دارد. بر اساس ماده یک کنوانسیون حقوق کودک مصوب سال ۱۹۹۸، کودک به کلیه افراد انسانی زیر ۱۸ سال اطلاق می‌شود، مگر آن که سن کودک طبق قانون داخلی کمتر از آن تعریف شده باشد.

نحوه رسیدگی به جرایم کودکان و نوجوانان

رسیدگی به جرایم  کودکان و نوجوانان ، از جمله موضوعات مورد توجه عموم جامعه است و به‎ ویژه هنگامی که آنان مرتکب جرمی شوند، آنچه اهمیت می‎یابد، این است که علل و عوامل آن مورد توجه قرار گیرد و در صورت ضرورت اعمال مجازات، گام‎هایی در جهت باز اجتماعی شدن آنان برداشته شود. 

مجازات حبس ابد قاچاقچیان مواد مخدر در مورد نوجوانان زیر  ۱۸ سال  اعمال نمی شود 

نظریه مشورتی در مورد مجازات اعدام و حبس ابد نوجوانان زیر  ۱۸ سال سوالبا فرض پذیرش شمول قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲ بر نوجوانان زیر ۱۸ سال که مرتکب جرایم مواد مخدر می‌شوند، آیا با توجه به مواد ۱۰ و ۸۹ قانون مزبور که از مجازات‌های سلب حیات و حبس ابد ذکری به میان نیاورده است، مجازات جرمی که کیفر آن اعدام یا حبس ابد است، چگونه تعیین می‌شود؟ 

مجازات کودکان و نوجوانان نا بالغ بزهکار

نحوه برخورد با کودکان و نوجوانان نا بالغ بزهکار طبق قانون مجازات اسلامی نظریه مشورتی نحوه برخورد با کودکان و نوجوانان نا بالغ بزهکار طبق قانون مجازات اسلامی سوال ماده ۸۸ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲ اعلام کرده است که اطفال و نوجوانان در صورت ارتکاب جرم تعزیری، چنانچه سنشان ۹ تا ۱۵ سال تمام شمسی باشد، دادگاه یکی از تصمیمات مندرج در ماده ۸۸ را در نظر می‌‌گیرد و تبصره ۲ ماده ۸۸ نیز اعلام کرده است که هرگاه نابالغ یکی از جرایم تعزیری یا حدی یا قصاص را انجام دهد درصورتی که ۱۲ سال قمری داشته باشد، به یکی از اقدامات ماده ۸۸ محکوم می‌‌شود. بین ماده ۸۸ که سن مسئولیت کیفری را ۹ تا ۱۵ سال شمسی اعلام داشته با تبصره ۲ آن که سن مسئولیت کیفری را ۱۲ تا ۱۵ سال قمری عنوان کرده است، تعارض وجود دارد؟

نظریه مشورتی در مورد نحوه محاسبه  ۱۸ سال تمام 

صلاحیت دادگاه اطفال و نوجوانان شامل افرادی است  که  ۱۸ سال  و ۱۲ ماه کامل سن دارند .

Go to Top