تاکنون۶۰ هزار نفر در سامانه جامع اطلاعات مردمی قوه قضاییه ثبت نام کرده‌اند

خبرگزاری میزان- مدیرکل پیشگیری‌های مردمی و مشارکت‌های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: تاکنون بیش از ۶۰ هزار نفر در کل کشور در سامانه جامع اطلاعات مردمی (سجام) ثبت نام کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، سید علی اصغر رفاهی مدیرکل پیشگیری‌های مردمی و مشارکت‌های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در آئین اختتامیه کارگاه آموزشی تربیت مربی مصلحین و حکمین قرآنی استان کرمان اظهار کرد: یکی از برنامه‌های معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، برنامه راهبری، سازمان دهی و بهره گیری از دیده بانان یا ناظران پیشگیری است که تحت عنوان سجام (سامانه جامع اطلاعات مردمی) در حال اجراست.

وی با اشاره به اینکه هدف از اجرای این طرح انجام نظارت‌ها به صورت غیرمتمرکز است، افزود: سامانه سجام در واقع امر به معروف و نهی از منکر از طریق فضای مجازی و الکترونیکی است و تاکنون بیش از ۶۰ هزار نفر در کل کشور در این سامانه ثبت نام کرده اند.

رفاهی با اشاره به اینکه بزرگترین تشکل مردمی با این طرح در کشور شکل می‌گیرد، بیان کرد: در این طرح بر نظارت مردم بر مردم و مردم بر مسئولان توجه می‌شود.

مدیرکل پیشگیری‌های مردمی و مشارکت‌های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: اطلاعات افرادی که در این طرح به عنوان دیدبان پیشگیری ثبت نام می‌کنند، کاملا محرمانه است.

وی به اولویت‌هایی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه که در سال ۹۸ در بحث سامانه سجام به طور ویژه دنبال خواهد شد اشاره کرد واظهار داشت: زمین خواری، اشکالات و جرائم تخلفات فضای مجازی، جرائم علیه محیط زیست، مشکلات و حوادث حوزه کارگری، مسائل و مشکلات مربوط به قاچاق کالا و ارز، مسائل فنی و بهداشتی حوزه‌های کارگری و مسائلی از این قبیل در دستور کار قرار گرفته است.

وی گفت: در این طرح دیده بانان پیشگیری از وقوع جرم که اهل آن منطقه و محل هستند و در جریان اتفاقاتی که در حال انجام است قرار می‌گیرند، مسائل را با دید پیشگیرانه گزارش می‌دهند و پس از صحت سنجی گزارشاتی که به مرکز رسیده است آن‌ها را به سه سطح منتقل می‌کنیم.

رفاهی با بیان این مطلب که سعی می‌کنیم در کوتاه‌ترین زمان بالاترین مقامات قضایی و اجرایی را در مرکز، استان و شهرستان مربوطه برسانیم، افزود: تاکنون استقبال خوبی از این طرح شده و گزارشات خوبی آمده است و در نظر داریم در استان‌های مختلف حداقل یک میلیون و پانصد هزار نفر را جذب کنیم.

وی در راستای حفظ حقوق عامه گفت: شهروندان می‌توانند از طریق سامانه سجام مطالبات خود را پیگری و گزارش دهند و اگر جایی احساس شد حقوق عامه در معرض تضییع است دادستان شهرستان‌ها برابر بند ۲ اصل ۱۵۶ قانون اساسی و دستورالعمل ریاست محترم قوه قضاییه تکلیف دارند از تضییع حقوق عامه جلوگیری کنند.

انتهای پیام/