آیین نامه اجرایی قانون روابط موجر و مستاجر ۷۶
آيين نامه اجرايي قانون روابط موجر و مستأجر مصوب ۱۳۷۸,۲,۱۹
ماده ۱ – منظور از واژه قانون در اين آيين نامه قانون روابط موجر و مستأجر – مصوب ۱۳۷۶,۵,۲۶ – ميباشد.
ماده ۲ – موارد زير مشمول مقررات قانون نميباشد:
۱ – روابط استيجاري قبل از اجراي قانون.
۲ – روابط ناشي از انتقال حقوق قانوني مستأجر سابق به مستأجر جديد با اجازه موجر در صورتي كه قرار داد اجاره قبل از لازمالاجرا شدن قانون باشد.
۳ – روابط ناشي از صلح منافع يا هر عنوان ديگر و نيز تصرفات برحسب تراضي شفاهي با موجر به عنوان اجاره.
۴ – موارد تخليه اماكن استيجاري قبل از انقضاي مدت مندرج در قرارداد .
۵ – در صورتي كه سند عادي اجاره بر طبق ضوابط مقرر در ماده (۲) قانون تنظيم نشده باشد.
تبصره – رابطه استيجاري در اماكني كه ابتدا” از تاريخ لازم الاجرا شدن قانون به اجاره واگذار شده يا ميشود يا پس از تاريخ ياد شده توسط طرفهايقرارداد اجاره تمديد ميگردد، مشمول مقررات قانون مورد اشاره خواهد بود.
ماده ۳ – رسيدگي به درخواست تخليه در مورد سند عادي موضوع ماده (۲) قانون بدون تقديم دادخواست و با ابطال تمبر مربوط به دعاوي غير مالي وبدون رعايت تشريفات آيين دادرسي مدني به عمل خواهد آمد.
ماده ۴ – رييس حوزه قضايي يا دادگاه مرجوع اليه با احراز مالكيت يا ذي نفع بودن موجر حسب مورد مبادرت به صدور دستور تخليه خواهد نمود.
ماده ۵ – ابلاغ اوراق قضايي و يا اوراق اجراييه به مستأجر در محل عين مستأجره و به موجر در محل مندرج در قرارداد صورت ميگيرد؛ مگر اينكهطرفين ترتيب ديگري را مقرر نموده باشند.
ماده ۶ – اجراي دستور تخليه صادره توسط مقام قضايي نياز به صدور اجراييه ندارد و توسط مأمور، ابلاغ و اجرا ميگردد. مأمور مكلف است آن راظرف (۲۴) ساعت به شخص مستأجر ابلاغ و در نسخه ثاني رسيد دريافت كند و در صورت امتناع مستأجر از دادن رسيد مراتب را در ابلاغ نامه قيد وظرف (۳) روز نسبت به اجراي مفاد دستور اقدام نمايد.
ماده ۷ – چنانچه مستأجر در محل حضور نداشته باشد مفاد دستور تخليه به يكي از بستگان يا خادمان وي كه سن ظاهري او براي تمييز اهميت موضوعكافي باشد ابلاغ ميشود.
ماده ۸ – هرگاه اشخاص مذكور در ماده قبل در محل حضور نداشته باشند يا از دادن رسيد امتناع ورزند، مأمور مراتب را در اعلاميهاي قيد و به محلالصاق مينمايد.
تبصره – در اعلاميه، مراتب مراجعه مأمور و استنكاف اشخاص و يا عدم حضور آنان و نيز مفاد دستور مقام قضايي درج شده و همچنين اين مطلب قيدخواهد شد كه چنانچه ظرف (۳) روز مستأجر اقدام به تخليه محل و تحويل آن به موجر يا نماينده قانوني وي و يا دفتر دادگاه ننمايد، امر تخليه در روز وساعت معين توسط مأمور اجرا انجام ميپذيرد.
ماده ۹ – در مورد اسناد رسمي اجاره، درخواست صدور اجراييه جهت تخليه مورد اجاره از دفترخانه تنظيم كننده سند به عمل خواهد آمد.
ماده ۱۰ – در خواست نامه براي اسناد عادي اجاره در فرم مخصوص تنظيم ميشود و شامل نكات زير خواهد بود:
الف – نام و نام خانوادگي و نام پدر و محل اقامت موجر يا نماينده قانوني و يا قايم مقام وي،
ب – نام و نام خانوادگي و محل اقامت مستأجر يا قايم مقام قانوني وي .
پ – مشخصات عين مستأجره
ت – مشخصات و تاريخ سند اجاره
تبصره ۱ – تصوير مصدق قرارداد بايد پيوست در خواست نامه ياد شده باشد
تبصره ۲ – در صورت فوت موجر يا مستأجر، وراث آنها و در صورت انتقال عين از يد موجر و يا منافع از يد مستأجر ايادي منتقل اليهم و در صورتحجر موجر يا مستأجر نماينده قانوني آنها قايم مقام قانوني آنان ميباشند.
ماده ۱۱ – سر دفتر پس از احراز هويت و صلاحيت در خواست كننده اوراق اجراييه را ظرف (۲۴) ساعت در (۳) نسخه با قيد تخليه محل عين مستأجرموضوع سند تهيه و به مهر ويژه اجرا منقوش و جهت اقدام به دايره اجراي اسناد رسمي ثبت محل ارسال مينمايد.
ماده ۱۲ – اجراي ثبت موظف است با وصول اوراق اجراييه از دفتر خانه ظرف حداكثر (۲۴) ساعت نسبت به تشكيل پرونده و صدور دستور ابلاغ وتخليه به مأمور اقدام نموده و مأمور مكلف است ظرف (۴۸) ساعت اوراق اجراييه را ابلاغ و طبق قسمت اخير ماده (۶) و مواد (۷) و (۸) اين آيين نامهعمل نمايد.
ماده ۱۳ – چنانچه در زمان اجراي دستور تخليه مراجع قضايي و دواير اجراي ثبت به علت وقوع حوادث غير مترقبه مستأجر قادر به تخليه مورد اجارهنباشد و استمهال نمايد، مراتب در خواست وي توسط مأمور اجرا به مقام قضايي دستور دهنده گزارش ميشود.
مقام قضايي صالح مربوط ميتواند با استمهال مستأجر براي يك نوبت به مدت حداكثر يك ماه موافقت كند.
ماده ۱۴ – دفاتر اسناد رسمي علاوه بر رعايت شرايط عمومي تنظيم اسناد اجاره مكلفند در سند اجاره اماكن با كار بري تجاري و اماكني كه با رعايتقوانين و مقررات مربوط به منظور استفاده تجاري واگذار ميشوند، تصريح كنند كه عقد اجاره با سرقفلي يا بدون سرقفلي واقع شده است و درقراردادهاي عادي اجاره نيز طرفين مكلفند سند اجاره را با قيد همين مطلب تنظيم نمايند.
ماده ۱۵ – اجراي مقررات ماده (۷) قانون، ناظر به مواردي است كه در عقد اجاره شرط شده باشد كه موجر هر ساله مكلف به تمديد مدت اجاره بدونافزايش اجاره بها ميباشد .
ماده ۱۶ – مستأجر اماكن تجاري در مدت اجاره چنانچه حق انتقال به غير از او سلب نشده باشد ميتواند با اخذ مبلغي به عنوان سرقفلي مورد اجاره رابراي همان شغل و با رعايت ساير شرايط مندرج در اجاره نامه به ديگري منتقل نمايد.
ماده ۱۷ – در غير از موارد مذكور در ماده (۴) قانون چنانچه مستأجر مدعي حقي باشد ميتواند طبق مقررات از دادگاه عمومي محل وقوع ملك درخواست احقاق حق كند، اين امر مانع اجراي دستور تخليه نميباشد فقط دادگاه پس از ثبوت ادعا به تأمين حقوق مستأجر و جبران خسارت او حكممينمايد در اين خصوص مستأجر ميتواند تأمين حقوق خود را از دادگاه در خواست نموده و دادگاه مكلفل است نسبت به آن تصميم مقتضي اتخاذنمايد .
ماده ۱۸ – در صورتي كه دستور تخليه مورد اجاره صادر شود و مستأجر نسبت به اصالت قرارداد مستند دستور، شكايتي داشته و يا مدعي تمديدقرارداد اجاره باشد شكايت خود را به دادگاه عمومي محل وقوع ملك تقديم مينمايد. اعلام شكايت مانع اجراي دستور تخليه نميباشد مگر اينكهدادگاه رسيدگي كننده شكايت مستأجر را مدلل بداند در اين صورت پس از اخذ تأمين متناسب با ضرر و زيان احتمالي موجر قرار توقيف عملياتاجرايي تخليه را صادر خواهد نمود.
ماده ۱۹ – چنانچه شكايت مستأجر مورد اشاره در ماده قبل به موجب حكم نهايي رد شود موجر حق دارد خسارتي را كه از توقيف اجراي دستور تخليهبه او وارد شده است بر طبق قوانين و مقررات مطالبه كند .
ماده ۲۰ – چنانچه موجر مبلغي به عنوان وديعه يا تضمين يا قرض الحسنه و يا سند تعهد آور و مشابه آن از مستأجر دريافت كرده و در سند اجاره (عاديو يا رسمي) درج شده باشد يا توسط خود موجر عنوان شود در اين صورت تخليه و تحويل مورد اجاره به موجر موكول به استرداد سند يا وجه ياد شدهبه مستأجر و ارايه رسيد آن به ضميمه در خواست تخليه به مرجع قضايي و يا ارايه آن به دايره اجراي ثبت و يا سپردن آن بر حسب مورد به دايره اجرايدادگستري و يا دايره اجراي ثبت ميباشد .
تبصره – در صورتي كه وديعه يا تضمين يا قرض الحسنه و يا سند تعهدآور و مشابه آن در سند اجاره (عادي و يا رسمي) ذكر نشده باشد و توسط موجرنيز هنگام در خواست و تقاضاي تخليه مطرح نشود و مستأجر از اين جهت مدعي حقي شود ميتواند طبق ماده (۵) قانون اقدام به احقاق حق خودنمايد .
کلمات کلیدی
آيين نامه اجرايي قانون روابط موجر و مستاجر ۷۶ ، دانلود آيين نامه اجرايي قانون روابط موجر و مستاجر ۷۶ ، دانلود آيين نامه اجرايي قانون روابط موجر و مستاجر ۷۶ ، متن کامل آيين نامه اجرايي قانون روابط موجر و مستاجر ۷۶ ، متن آيين نامه اجرايي قانون روابط موجر و مستاجر ۷۶ ، دانلود آيين نامه اجرايي قانون روابط موجر و مستاجر
شروع ساعت آغاز به کار دادگاهها از ساعت ۶ صبح
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه، ساعت جدید آغاز کار واحدهای تابعه این قوه از ۱۷ خرداد شش صبح اعلام کرد.
شرایط فسخ و تعلیق در قراردادهای ساختوساز
شرایط فسخ و تعلیق در قراردادهای ساختوساز از موارد بسیار شایع در جامعه امروزی ما می باشد در هر قرادادی طرفین با رضایت یکدیگر و با رعایت قوانین و مقررات حاکم بر موضوع، تعهداتی را بر عهده میگیرند و به موجب آن، هر یک متعهد بر امری میشود لیکن چنانچه نقض تعهدی از جانب یک طرف قرارداد صورت پذیرد، به موجب قانون یا قرارداد، طرف مقابل حق فسخ ، یا تعلیق قرارداد را دارد.
تغییرات ایجاد شده در قانون دیوان عدالت اداری
توجه به حقوق عامه در مقررات اصلاحی اخیر در مورد دیوان عدالت اداری تا اندازه قابل توجهی خلاءهای موجود گذشته را در این حوزه مرتفع کرده و نو آوریهایی نیز به لحاظ شکلی در مقررات جدید مورد پیش بینی قرار گرفته است.
تاثیر فسخ قرارداد خرید ملک بر قراردادهای بعدی
تاثیر فسخ قرارداد نخست خرید ملک بر قراردادهای بعدی خرید و فروش همان ملک در حال حاضر یکی از مهمترین عواملی است که ممکن است متعاملین رادچار مشکلو سردرگمی نماید .
مهمترین اخبار حقوقی هفته دوم خرداد ۱۴۰۲
حکم حبس و شلاق برای راننده متهم به برخورد عمدی با یک روحانی و دستگیری یک تیم تروریستی در آذربایجان غربی و صدور کیفرخواست سارقان مسلح طلافروشیهای شرق تهران از مهمترین اخبار حقوقی هفته گذشته بود.
نوآوریهای قانون اصلاح قانون دیوان عدالت اداری
نوآوریها در قانون دیوان عدالت اداری کم نیست و قابل ستایش است اما در یک دولت قانون مدار و متکی به قانون اساسی نباید ما هیچ زمامدار و هیچ رفتاری را مصون از تعقیب و نظارت قضایی قرار دهیم.
رای اصراری دیوان عالی کشور در خصوص قتل
یک پرونده اصراری کیفری با موضوع آگاهی متهم درخصوص حساسیت موضع اصابت گلوله و نتایج مترتب بر فعل مجرمانه در هیأت عمومی دیوان عالی کشور مورد بررسی قرار گرفت.
قانون اصلاح قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری
متن قانون اصلاح قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری و در روزنامه رسمی کشور منتشر شد .
حکم حبس و شلاق برای راننده متهم به برخورد عمدی با یک روحانی
رییس کل دادگستری استان تهران از صدور حکم حبس و شلاق برای راننده پراید متهم به برخورد عمدی با یک روحانی خبر داد.
قانون دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۹۲
قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۹۲/۵/۲۳ بخش اول ـ تشکیلات ماده ۱ـ در اجرای اصل یکصد و هفتاد و سوم ( ۱۷۳ ) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به منظور رسیدگی به شکایات ، تظلّمات و اعتراضات مردم نسبت به مأموران ، واحدها و آیین نامه های دولتی خلاف قانون یا شرع یا خارج از حدود اختیارات مقام تصویب کننده ، دیوان عدالت اداری که در این قانون به اختصار « دیوان » نامیده می شود زیرنظر رئیس قوه قضائیه تشکیل می گردد .
لایحه همکاری قضایی بین المللی
لایحه همکاری قضایی بین المللی» که به پیشنهاد وزارت دادگستری در جلسه ۱۴۰۲/۱/۹ هیئت وزیران به تصویب رسیده بود برای انجام تشریفات قانونی در ۱۴۰۲/۳/۶ به مجلس شورای اسلامی ارسال شد .
مروری بر دستورالعمل ساماندهی توقیف، انتقال، نگهداری و ترخیص وسایل نقلیه
دستورالعمل ساماندهی فرآیند توقیف، انتقال، نگهداری و ترخیص وسایل نقلیه توسط رئیس قوه قضاییه و در قالب بخشنامهای به مسئولان قضایی سراسر کشور ابلاغ شد.
ثبت ديدگاه