اگر نیاز به اخذ مشاوره تلفنی با وکیل در مورد مزایده اموال و یا سایر موضوعات حقوقی دارید می توانید از طریق اینجااز خدمات حقوقی وکلای مجرب و پایه یک تهران به طور شبانه روزی بهره مند شوید .
نحوه فروش اموال سریع الفساد در دادسرا
نظریه مشورتی در مورد حوه فروش اموال سریع الفساد در دادسرا
سوال
در اجرای ماده ۱۴۹ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال ۱۳۹۲ تشریفات فروش چگونه است؟ آیا از طریق مزایده فروخته میشود؟ چه کسی به جای فروشنده امضا میکند؟ اگر مالک مال راضی به فروش نباشد، تکلیف چیست؟
پاسخ
نظر به اینکه تصمیمگیری در خصوص اموال سریعالفساد و ضایعشدنی، مستلزم فوریت است و از طرفی مزایده اموال موضوع ماده ۱۴۹ قانون آیین دادرسی کیفری ۱۳۹۲ و رعایت تشریفات آن که زمان زیادی میبرد، منافی با اصل تصمیمگیری فوری در مورد این اموال است و نظر به اینکه در ماده یاد شده قید «….به دستور دادگاه فروخته میشود….» دلالت بر عدم رعایت تشریفات مزایده میکند، در حالی که در مزایده، اموال باید به بالاترین قیمت پیشنهادی به فروش برسد بنابراین، در فرض استعلام، اموال موضوع ماده مذکور به تقاضای بازپرس و موافقت دادستان یا دستور دادگاه به قیمت روز فروخته میشود و در مواردی که انتقال اموال به خریدار نیاز به تشریفات داشته باشد، نماینده دادستان یا دادگاه در صورت عدم دسترسی به مالک، به نمایندگی از طرف او مبادرت به انتقال مال میکند. همچنین فروش اموال ضایعشدنی و سریعالفساد منوط به عدم دسترسی به مالک است و در فرضی که مالک در دسترس باشد، اموال مزبور به وی تحویل داده میشود که در این صورت سالبه به انتفاء موضوع است.
ثبت ديدگاه