مشاوره حقوقی در مورد چک برشگتی
اگر نیاز به اخذ مشاوره تلفنی با وکیل و مشاوره حقوقی درباره ” چک برگشتی ” و یا سایر موضوعات حقوقی دارید می توانید با تلفن ثابت با شماره ۹۰۹۹۰۷۲۸۳۵ تماس بگیرید و یا از طریق اینجا از خدمات حقوقی وکلای مجرب و پایه یک تهران به طور ۲۴ ساعته و شبانه روزی بهره مند شوید .
مشاوره با وکیل در مورد چک کیفری
کشیدن چک بلامحل از نظر قانونی جرم محسوب می شود و افراد می توانند با برگشت زدن آن طی روال قانونی از صادر کننده ی چک شکایت کند. شما می توانید برای مشاوره با وکیل و برای اشنایی با مراحل قانونی شکایت از صادر کننده ی چک بلامحل به سایت مشاور حقوقی مراجعه کنید.
چک کیفری
بر اساس ماده ی ۳۱۰ قانون تجارت چک به نوشته ای گفته می شود که به وسیله ی ان صادر کننده ی چک وجوهی را در نزد محال علیه دارا می باشد و بعضا و یا کلا مسترد و یا به سایرین واگذار کند.
در واقع چک یک سند منتقل کننده ی وجه به حساب می آید و در هنگام صدور چک حداقل سه نفر نقش دارند، شخصی که چک را صادر می کند، شخصی که چک به عهده ی وی صادر می شود( یعنی در نزد او مقداری پول وجد دارد مانند بانک ) و شخص ذینفع یا همان کسی که چک را دریافت می کند. صادر کردن چک بلامحل در قانون جرم به حساب می آید و در شرایطی که در هنگام وصول کردن چک غیر قابل پرداخت باشد و یا اینکه با کسری حساب مواجه شود و یا اینکه حساب صادر کننده ی چک مسدود باشد و یا اینکه در بانک اشکال و مغایرت در نمونه امضا و قلم خوردگی و غیره صورت گیرد، شخصی که چک را دارا می باشد و باید مبلغ چک را دریافت کند، این اماکن را دارد که به بانک مراجعه کرده و گواهی نامه ی عدم پرداخت بانک را گرفته و با داشتن مدارکی مانند گواهی نامه ی عدم پرداخت از بانک و اصل چک و شناسنامه جهت احراز هویت خود به دادسرای محل مراجعه کرده و با مطرح کردن شکایت کیفری خواهان مجازات صادر کننده ی چک بلامحل شود.
خصوصیات چک کیفری
یکی از خصوصیات چک کیفری این است که چک به روز باشد؛ یعنی تاریخ صدور و سررسید آن در عمل یکی باشد. ماده ۱۱ قانون صدور چک برای استفاده از راهکار کیفری شرایطی به شرح ذیل مقرر کرده :
۱- دارنده چک از تاریخ صدور چک ظرف ۶ماه اقدام به گرفتن گواهی عدم پرداخت چک از بانک نماید.
۲- از تاریخ گواهی عدم پرداخت تا ۶ماه اقدام به شکایت کیفری نماید. در غیر اینصورت امکان استفاده از این راهکار وجود نخواهد داشت.
دارندگان حق شکایت با چک کیفری
ماده ۱۱ قانون صدور چک، تنها ((دارنده چک)) را دارای حق شکایت کیفری می داند، یعنی کسی که چک را برای اولین بار به بانک ارائه داده است. در نتیجه مقنن شخصی را به عنوان ((دارنده چک)) به رسمیت میشناسد که دو شرط در مورد وی محقق شده باشد:
۱- با ارائه چک به بانک، هویت کامل و دقیق او همراه با تاریخ در ظهر چک نوشته شده باشد.
۲- با در خواست گواهی عدم پرداخت،گواهی مذکور به نام وی صادر شده باشد.
این مطلب را از دست ندهید: ویژگی های یک خانه خوب از نظر اسلام
ثبت ديدگاه