مشاوره تلفنی دعاوی کیفری
اگر نیاز به اخذ مشاوره تلفنی با وکیل و مشاوره حقوقی درباره ” دعاوی کیفری ” و یا سایر موضوعات حقوقی دارید می توانید با تلفن ثابت با شماره ۹۰۹۹۰۷۲۸۳۵ تماس بگیرید و یا از طریق اینجا از خدمات حقوقی وکلای مجرب و پایه یک تهران به طور ۲۴ ساعته و شبانه روزی بهره مند شوید .
نحوه تعیین مجازات در جرایم مشابه
یکی از ابداعات قانوت مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲ تغییراتی است که در خصوص نحوه تعیین مجازات در جرایم مشابه به عمل آمده است که به دنیال وجود ابهاماتی هنگام اجرا نظریه مشورتی در مورد تعدد جرم صادر شده که در ادامه به آن اشاره می گردد .
نظریه مشورتی تعدد جرم
الف- نظر به اینکه مطابق ماده ۱۲ قانون کاهش مجازات حبس تعزیری ، در صورتی که جرایم ارتکابی تعدد جرم مختلف نباشد، صرفا یک مجازات تعیین میشود، حال با توجه به مقرره مذکور اعلام بفرمایید که: ۱- ملاک و معیار تشخیص جرایم مشابه چیست؟ ۲- در فرضی که شخصی مرتکب سه فقره کلاهبرداری شده و مطابق بند «الف» ماده ۱۳۴ قانون یادشده صرفا باید یک مجازات تعیین شود، در این مورد میزان جزای نقدی چگونه برآورد میشود؟ آیا معادل مجموع اموال بردهشده در سه فقره کلاهبرداری خواهد بود یا صرفا معادل مال بردهشده در یک جرم؟ با توجه به اینکه جزای نقدی مجازات بوده و قاضی طبق مقرره مذکور باید یک مجازات تعیین کند.
ب – با توجه به تبصره ماده ۱۱ قانون کاهش مجازات حبس تعزیری که حداقل و حداکثر مجازاتهای حبس تعزیری درجه ۴ تا ۸ در خصوص جرایم قابل گذشت به نصف تقلیل مییابد و از طرفی مطابق تبصره ماده ۲ همان قانون، قاضی در صورت نداشتن توجیه، ملزم به تعیین حداقل مجازات قانونی است و از طرف دیگر مطابق تبصره ۶ از قانون یادشده حبس کمتر از نود و یک روز جرایمی مثل خیانت در امانت باید به جایگزین حبس تبدیل شود، این جایگزین با هیچ یک از مواد ۶۵، ۶۶ و ۶۷ قانون مجازات اسلامی انطباق ندارد. چون در این مواد، ملاک حداکثر مجازات قانونی به ترتیب سه ماه، ۶ ماه و یک سال است که مثال یادشده مشمول هیچ کدام نیست. در این خصوص توضیح بفرمایید.
نظریه مشورتی ادارهکل حقوقی قوهقضاییه در خصوص تعدد جرم
ثبت ديدگاه