موصی میتواند برای وصی حقالزحمهای را معین کند و چنانچه در وصیتنامه حقالزحمهای معین نشده باشد وصی مستحق اجرت خواهد بود. با توجه به کاری که انجام داده است و مقدار مشغولیتی که از امر وصایت برای او حاصل شده است و با توجه به حجم اموالی که اداره میکند و این اجرت را میتواند از اموالی که اداره میکند بردارد.
معنی ناظر
موصی میتواند برای نظارت بر عمل وصی یک نفر را معین کند که به او ناظر گفته میشود و ناظر بایستی در اعمال وصی نظارت کند تا کلیه اعمال طبق وصیت انجام شود.
انواع ناظر
ناظر با توجه به حدود اختیاراتش به دو نوع تقسییم میشود:
معنی ناظر اطلاعی
الف) ناظراطلاعی: او کسی است که در اعمال وصی نظارت میکند تا در حدود وصیت عمل شود. چنانچه متوجه شود وصی برخلاف وصیت عمل میکند میتواند به وصی اعتراض کند. اگر وصی تسلیم نشد و همچنان برخلاف وصیت عمل نمود ناظر میتواند به دادگاه شکایت کند و درخواست برکناری (انعزال) او را کند.
معنی ناظر استصوابی
ب) ناظر استصوابی: به کسی گفته میشود که وصی باید کلیه کارها را با مشورت او انجام دهد. بنابراین قبل ازاینکه وصی اقدام به عملی کند باید با او مشورت و موافقت را کسب کند. ولی پس ازاینکه ناظر موافقت با انجام آن عمل کرد وصی میتواند مستقلاَ امر مورد وصایت را انجام دهد و ناظر در مرحلهی اجرا حق دخالت ندارد.
برگگفت از مهداد
مشاوره با وکیل وصیت
اگر نیاز به اخذ مشاوره تلفنی با وکیل متخصص در مورد وصیت و سایر موضوعات حقوقی دارید می توانید از طریق اینجااز خدمات حقوقی وکلای مجرب و پایه یک تهران به طور شبانه روزی بهره مند شوید .
ثبت ديدگاه