مروری بر دستورالعمل ساماندهی توقیف، انتقال، نگهداری و ترخیص وسایل نقلیه
دستورالعمل ساماندهی فرآیند توقیف، انتقال، نگهداری و ترخیص وسایل نقلیه توسط رئیس قوه قضاییه و در قالب بخشنامهای به مسئولان قضایی سراسر کشور ابلاغ شد.
دستورالعمل ساماندهی فرآیند توقیف، انتقال، نگهداری و ترخیص وسایل نقلیه توسط رئیس قوه قضاییه و در قالب بخشنامهای به مسئولان قضایی سراسر کشور ابلاغ شد.
هنگامی که زن مهریهاش را مطالبه میکند یا در موارد اجرا گذاشتن مهریه توسط زن ، اگر مرد توان مالی داشته باشد مهریه را میپردازد در غیر این صورتبه دلیل عدم توانایی مالی میتواند دادخواست اعسار از نحوه پرداخت مهریه به دادگاه داده و درخواست قسط بندی مهریه را مطرح نماید و تا زمانی که دادخواست اعسار وی رسیدگی و تعیین تکلیف شود جلب نخواهد شد، در غیر این صورت امکان جلب او وجود دارد.
در صورت صدور حکم قطعی مبنی بر ابطال رأی داور، عملیات اجرائی به دستور دادگاه اجرا کننده حکم به حالت قبل از اجرا بر می گردد و برای اعاده عملیات اجرایی به حالت قبل از اجرا نیاز به تقدیم دادخواست نیست.
نحوه شرکت در مزایده الکترونیک اموال منقول ۱) متقاضی شرکت در مزایده (مزایده گر) می بایست اقدامات زیر را به انجام برساند. الف- ثبت نام در سامانه مزایده الکترونیک دولت و اخذ گواهی امضاء الکترونیک از دفاتر اسناد رسمی سراسر کشور.
نحوه توقیف سرقفلی وقتی فرد بدهکاری به دلیل مسایل مالی محکوم می شود، اگر با اراده و رضایت خود، حاضر به پرداخت بدهی نباشد، طلبکار میتواند با توقیف اموال وی، حق و حقوق قانونی خود را به دست آورد. در این میان ممکن است از اموال شخص محکوم، هیچ مالی به جز سرقفلی وجود نداشته باشد که در این صورت توقیف میشود.
نحوه مسدود کردن حساب بانکی بدهکاران انسداد حساب بانکی و یا به عبارتی بازداشت وجوه و ارائه اطلاعات به مراجع تنها در صورت رعایت قوانین و مقررات امکان پذیر است.
مطابق با قانون، برای اجرای هر حکمی لازم است که پیش از آغاز عملیات اجرایی، اجراییه صادر شود. ماده ۴ قانون اجرای احکام مدنی مقرر کرده است: اجرای حکم با صدور اجراییه به عمل میآید مگر اینکه در قانون ترتیب دیگری مقرر شده باشد.
نحوه قسطی کردن بدهی در دادگاه اعسار حالت و وضعیت کسی است که در شرایط فقر و تنگدستی قرار گرفته و از عهده مخارج ، هزینهها و بدهیهای خود بر نمیآید. در این حالت برای اینکه بدهکار بتواند برای پرداخت دین خود مهلت بخواهد یا بدهی خود را تقسیط نماید باید از دادگاه تقاضای اعسار کند مثلا مصداق اعسار در دعاوی خانوادگی تقاضای قسطی شدن بدهی زوج به زوجه بابت مهریه ، نفقه و اجرت الامثل می تواند باشد .
آیین نامه ایجاد سامانه جهت ثبت اطلاعات و شناسایی اموال محکوم علیه آییننامه اجرایی بند (الف) ماده (۱۱۷) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران
مطابق ماده ۲۳ قانون اصلاح صدور چک که در تاریخ ۲۹ آبانماه ۱۳۹۷ اجرایی شده است، دارنده چک میتواند با ارائه گواهینامه عدم پرداخت از دادگاه صالح صدور اجراییه نسبت به کسری مبلغ چک و حق الوکاله وکیل طبق تعرفه قانونی را درخواست نماید
نحوه توقیف اموال منقول در قراردادها نخستین چیزی که با شنیدن واژهی توقیف اموال به ذهن متبادر میشود، این است که شخصی به دیگری بدهکار بوده است و در نتیجه طلبکار اموال وی را توقیف میکند. توقیف مال عنوانی کلی است که کلیهی اموال اعم از منقول و غیرمنقول را دربرمیگیرد و با توجه به ماهیت اموال حسب مورد نحوهی توقیف آنان تفاوت میکند .
مستثنیات دین مواردی است که امکان توقیف آنها در برابر بدهیها وجود ندارد. علی رغم آن که مصادیق مستثنیات دین در قانون مشخص شده لیکن برخی از قضات و وکلا در خصوص توقیف آپارتمان یا ملکی که بدهکار اجاره داده است اختلاف نظر دارند که در این خصوص نظریه مشورتی صادر شده است .
از جمله مواردی که میتواند پشتوانه اطمینانبخشی در مقابل تعهدات طرف قراردادهای دولتی باشد، ضمانتنامههای بانکی است. اهمیت این ضمانتنامهها از این جهت است که بانکها بنا به درخواست اشخاص حقیقی یا حقوقی استرداد پیشپرداخت، انجام درست و بهموقع تعهداتی را که به نفع سازمانها، مؤسسات دولتی، دستگاههای اجرایی به عهده پیمانکاران است، را در قالب تعهد فسخ ناپذیر بر عهده میگیرند.
طرح دعوا در دادگستری نیازمند پرداخت هزینه است اما گاه افراد توانایی مالی کافی برای پرداخت هزینه دادرسی را ندارند. در این صورت چون منصفانه نیست که این اشخاص به علت نداشتن توانایی مالی، از رسیدن به حقوق خود منع شوند، قانونگذار اجازه داده است که با اثبات اعسار (ناتوانی) از پرداخت هزینه دادرسی ، بتوانند دعوای خود را مطرح کنند.
آییننامه نحوه اجرای محکومیتهای مالی در اجرای ماده ۲۸ قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب ۱۳۹۴، “آییننامه اجرایی نحوه اجرای محکومیتهای مالی” به شرح مواد آتی است. ماده ۱- اعمال ماده ۳ قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب ۱۳۹۴ که در این آییننامه قانون نامیده میشود، منوط به احراز موارد زیر توسط دادگاه است:
صدور اجراییه و ادامه عملیات اجرایی در صورت فوت بدهکار سند رهنی نحوه صدور اجراییه و ادامه عملیات اجرایی در مواردی که بدهکار سند رهنی فوت میکند را در دو حالت فوت بدهکار قبل از صدور اجراییه و فوت بدهکار بعد از ابلاغ اجراییه میتوان مورد بررسی قرار داد.
اگر طلبکار به دنبال توقیف اموال بدهکار باشد، باید بداند که امکان توقیف بسیاری از اموال را نداردبر اساس قانون طلبکار میتواند برای وصول طلبش اموالی از بدهکار را توقیف کند و اموال او را به عنوان طلب خود بردارد. اما برداشت تمام اموال بدهکار امکانپذیر نیست و طلبکار نمیتواند هر اموالی که دلش خواست را از بدهکار بگیرد.
مستثنیات دین مواردی است که امکان توقیف آنها در برابر بدهیها وجود ندارد. این موارد طبق قانون مشخص شده است.
نظریه مشورتی در مورد نحوه ابلاغ اوراق قضایی در صورتی که محکومعلیه قبل از قطعیت حکم فوت کند، نحوه ابلاغ رأی و صدور اجراییه چگونه است
در صورتی که اموال فرد بدهکار در مزایده قانونی به فروش نرود، مراحل قانونی طی خواهد شد. بدهکار مالی برای پرداخت بدهی خود مجبور است اموالش را در مزایده به فروش بگذارد، اما گاهی اوقات ممکن است این مشکل پیش بیاید که پس از چندین مرتبه برگزاری مزایده هیچ یک از اموال او به فروش نمی رود در این مطلب به آثار عدم فروش مال توقیف شده در مزایده اشاره می کنیم .