مشاوره تلفنی با وکیل
اگر نیاز به اخذ مشاوره تلفنی با وکیل و مشاوره حقوقی درباره موضوعات حقوقی دارید می توانید با تلفن ثابت با شماره ۹۰۹۹۰۷۲۸۳۵ تماس بگیرید .
فرق دستور تخلیه با حکم تخلیه
بر اساس قانون دستور تخلیه و حکم تخلیه دو موضوع کاملاً مجزا از یکدیگر هستند که هر کدام در موقعیت های مخصوص به خود صادر میشود.
دستور تخلیه
دستور تخلیه زمانی صادر میشود که رابطه موجر و مستأجر طبق قانون روابط موجر و مستأجر سال ١٣٧۶ باشد.
در دستور تخلیه شرایط قانون روابط موجر و مستأجر حاکم است و برای تنظیم اجاره نامه هم باید این موضوع را رعایت کرد و قاضى شوراى حل اختلاف بدون تشکیل جلسه و نیاز به صدور حکم در اسرع وقت هم با صدور دستور به مرجع انتظامى محل به مستاجر دستور میدهد تا ظرف یک هفته ملک مسکونى را تخلیه کند.
حکم تخلیه
اما حکم تخلیه زمانی صادر میشود که موانعی برای استناد به قانون روابط موجر و مستأجر سال ١٣٧۶ وجود داشته باشد که در این صورت دستور تخلیه صادر میشود و البته در این زمان نیاز به دادرسى و در نهایت صدور حکم وجود دارد.
تفاوت دستور تخلیه ملک اجاره ای با حکم تخلیه
در اجاره نشینی معمولا” یکی از مسائلی که در روابط موجر و مستاجر پیش میآید این است که زمان قرارداد اجاره به پایان رسیده اما مستاجر قصد تخلیه خانه را ندارد و موجر در این شرایط باید حق خود را از طریق مراجع قضایی درخواست کند. در این نوشتار به بررسی و تفاوت دو راهکاری که در این شرایط پیش پای صاحب خانهای است میپردازیم.
برای تخلیه ملک مسکونی که اجاره نامه آن به صورت عادی تنظیم شده و مدت اجاره نیز به پایان رسیده باشد، یکی از دو حالت زیر مفروض است:
الف – تقاضای دستور تخلیه ملک
ب – تقاضای حکم تخلیه ملک
نحوه صدور دستور تخلیه
برای درخواست دستور تخلیه باید کلیه شرایط زیر با هم موجود باشد:
-
اجاره نامه مدت داشته باشد .
-
قرارداد اجاره در دو نسخه تنطیم شده باشد .
-
هر دو نسخه اجاره نامه به امضاء موجر و مستاجر رسیده باشد .
-
هر دو نسخه اجاره نامه به امضاء دو نفر شاهد رسیده باشد .
-
مدت اجاره تمام شده باشد .
ثبت ديدگاه